WooCommerce 5.0

Udgivet: 28-01-2021

WooCommerce teamet annoncerede d. 26. januar 2021 en såkaldt “WooCommerce 5.0 Release Candidate”. Hvad betyder det for din WooCommerce shop? Kan du opdatere til WooCommerce 5.0? Lad mig spare dig for lidt tid, højst sandsynligt!

Tidligere har vi set at store opdateringer fra “én hel version” til en ny har betydet store ændringer og at en shop ikke har kunnet opdatere uden at der blev lagt mange udviklingstimer i at sikre alt virker med den nye version. WooCommerce teamet har i den nye version her, gjort det lidt anderledes. Det er slut med store opdateringer, som potentielt lagde en hel shop ned eller tvang udviklere til at opdatere store dele af tema filer og/eller plugins.

Semver vs. WordPress schema

Indtil nu har WooCommerce benyttet sig af Semver versionstyring, som beskrives her. Semver fungere i sin helhed som 3 faser:

Har du arbejdet en lille smule med WooCommerce, genkender du hurtigt ovenstående mønster og får måske endda en smule mavekrampe over det. Det har uden tvivl været irriterende og har været i strid med “The WordPress way”, fordi WordPress altid har sikret at nye udgivelser var kompatible med din ældre versioner.

WordPress har altid arbejdet med at være bagudkompatibelt og efter at have overtaget WooCommerce overgår det nu også til samme versionering. WooCommerce 5.0 vil altså stadig være bagud kompatibelt. Du kan læse mere ændringen her Developer Advisory: Changes to WooCommerce Versioning Scheme (udgivet 22. Januar 2021).

Sådan opdatere du til WooCommerce 5.0

Med ovenstående taget i betragtning skal du altså ikke bekymre dig “mere end normalt” for at opdatere fra 4.9.x til WooCommerce 5.0. Der er heller ikke de helt store nyheder med i den nye version – læs mere om det her.

Følg følgende 5 trin når du skal opdatere:

  1. Tag en backup af hele din WordPress installation (Filer og database). Har du en hosting-udbyder med cPanel kan du tage backup derinde nemt. Du behøver altså ikke installere et WordPress plugin til formålet.
  2. Download din backup til din computer og gem den et sikkert sted.
  3. Opdater WooCommerce
  4. Tjek din shop igennem for fejl eller uregelmæssigheder
  5. Er alt godt, er din shop opdateret. Hvis ikke, så flytter du din backup ind.

Husk, det er altid en god ide at udføre en opdatering på et tidspunkt hvor dine kunder ikke bruger din side. Hvis ikke det er muligt, kan du opdatere i et staging miljø eller lokalt og teste opdateringen der først. Er du stadig i tvivl? Så skriv til mig her andreas@seierup.dk

Luk
Seierup & co