Godt i gang med WooCommerce

Udgivet: 16-02-2021

Er du for nylig begyndt at researche hvad WooCommerce er, hvordan det virker og om det overhovedet kan levere / leve op til dine krav. Så kan jeg måske hjælpe dig lidt på vej med “Godt i gang med WooCommerce”.

WooCommerce er et plugin

Det er vigtigt at forstå hvad WooCommerce er og hvad WooCommerce ikke er. Mange tror fejlagtigt at WooCommerce kan bruges til alt. Der tager de simpelthen fejl. WooCommerce er et plugin til WordPress og derfor også begrænset dertil.

WooCommerce kan som udgangspunkt ikke noget, som WordPress ikke er bygget til. Du kan i mange tilfælde installere et plugin, som løser det. Men med ethvert plugin følger der vedligeholdelse, opdatering, optimering og måske bliver din hjemmeside langsommere.

Mange vil gerne have en webshop med flere sprog og det tilbyder WordPress ikke. Derfor gør WooCommerce heller ikke. Du kan installere WPML, men det koster på hastigheden. Du kan også installere WordPress som et netværk og synkronisere data på tværs af netværket. Uanset hvad, så kan WooCommerce ikke gå længere end hvad WordPress er bygget til. Slut!

WooCommerce er gratis

WooCommerce kan downloades gratis fra woocommerce.com eller via WordPress’ plugin bibliotek. Det er helt gratis og det vil det med stor garanti blive ved med at være. Det er rart, ik?

WooCommerce er open source og betyder du kan se og integrere med pluginnet uden at skulle bekymre dig om licensbrud.

Sådan installere du WooCommerce

I stedet for at beskrive det, har jeg lavet en kort video til formålet. Jeg har ikke redigeret eller klippet i video’en, for at give dig hele processen. Videoen tager 3 minutter.

Jeg beklager hastigheden. Jeg har konfigureret en lokal server og det går ikke altid så hurtigt. 

Understøtter mit tema WooCommerce?

Når du har installeret WordPress og WooCommerce, er det afgørende at du vælger et tema som understøtter WooCommerce. Årsagen er at det tema du har valgt, skal have designfiler (CSS, Javascript og PHP filer) som passer til WooCommerce. Grundlæggende skal temaet have “erklæret sig egnet” til WooCommerce.

Hvordan kan du tjekke om det virker? Ofte vil temaet’s forfatter/udvikler skrive at det er et “WooCommerce Ready” tema. Hvis ikke, kan du prøve at installere det og se om det virker. Hvis du er helt på bar bund, synes jeg du skal prøve dig frem med WooCommerce’s eget start tema Storefront.

Konfigurering af WooCommerce

I ovenstående video installerer jeg WooCommerce og vælger Storefront som mit tema. Næste skridt er at komme ind og få sat indstillingerne rigtigt op. Jeg vælger ikke at konfigurere en betalingsgateway i denne video. Jeg konfigurere det hurtigste og mest “almindelige” for danske shops.

I videoen tager jeg som sagt udgangspunkt i at vi kun sælger til Danmark, bruger bankoverførsel og har en fast fragt sats på 49 kr. inkl. moms. Jeg har sat WooCommerce til at gemme personoplysninger i op til 5 år på gennemførte ordrer. Jeg har valgt 5 år, fordi det er så længe jeg skal bruge oplysningerne til mit regnskab. Det er dog ikke et krav at gemme personoplysningerne i regnskabet og du kan derfor sagtens slette dem tidligere. Mit er blot et eksempel. Rådfør dig gerne med en advokat, så du er helt sikker.

Opret din første vare

Nu er det tid til at oprette vores første vare og det gør vi igennem menupunktet Varer.

Igen har jeg lavet en kort video, fordi det er lettere at præsentere end forklare.

Hvad så nu?

Vi har nu gennemgået “Godt i gang med WooCommerce” og været forbi hvad WooCommerce er og ikke er, licens og rettigheder til brug af pluginnet. Hvordan vi installere, mega hurtig konfigurering og opretter det første produkt.

Men det er ikke alt. Det ville ellers være dejligt. Du skal nu også til at få kunder ind i butikken, få dem til at købe, behandle deres ordrer, håndtere reklamationer, refunderinger osv. osv. 

Jeg vil senere lave et indlæg omkring betalingsgateway og hvordan du kommer i gang med det. Følg med på bloggen.

Luk
Seierup & co